Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

12099

De heksen van Milford

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Tey, Josephine

Detective

Saskia Schouten

19-10-2012

3.5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Robert Blair is advocaat. Zijn werk bestaat hoofdzakelijk uit testamenten, akten van overdracht en beleggingen. Hij heeft een regelmatig leven als ongetrouwde man. Als hij op een namiddag op kantoor zijn leven overpeinst, wordt hij gebeld door een vrouw, Marion, die met haar moeder in het afgelegen landhuis nabij Milford woont. Deze vrouwen worden door een zestienjarig meisje beschuldigd. Ze zouden haar een maand lang vastgehouden, mishandeld en uitgehongerd hebben.

Robert gelooft er niets van en besluit de zaak uit te zoeken. Als het verhaal in een sensatieblad komt te staan, is het hek van de dam en wordt het verhaal van het meisje door iedereen geloofd. Marion en haar moeder worden heksen genoemd. Ook Scotland Yard buigt zich over de zaak maar gelooft het meisje. De bewijzen lijken allemaal tegen Marion en haar moeder te zijn. De zaak stagneert, Robert en de privédetective die hij heeft ingehuurd, komen er niet uit. Dan komt een bezoeker uit Kopenhagen bij Robert op kantoor die de zaak aan het rollen brengt...

Dit verhaal is gebaseerd op een beroemd proces in de achttiende eeuw in Engeland. De auteur beschreef deze zaak tot een inmiddels klassiek detectiveverhaal. Waarom er op het boek staat dat het een thriller is, begrijp ik niet; het lijkt er niet op, het is een detective die goed in elkaar zit.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.