Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

12098

Tussen zussen

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Spijker, Rita

Roman

Saskia Schouten

17-10-2012

2.5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Renate, de oudste van vier zussen is gescheiden en heeft twee kinderen. Ze heeft een moeizame relatie met haar moeder en stiefvader en is al drie jaar niet thuis geweest. Nu nadert de vijfenzestigste verjaardag van haar moeder en Renate worstelt met de vraag of ze erheen zal gaan.

Marit is getrouwd en leidt een gelukkig leven met haar man David en twee kinderen. Dan verneemt ze dat David vreemdgaat. Ze wordt boos en schrijft haar gevoelens van zich af. Ze hoopt dat het weer goed zal komen.

Tessa is een extreem vrijgevochten type. Hoewel ze samenwoont met Alex, gaat ze met iedere man die het maar wil naar bed. Daar heeft ze geen moeite mee want zij en Alex laten elkaar vrij. Tessa poseert naakt voor schilder Ruben en na elke sessie heeft ze seks met hem. Tussendoor  versiert ze een man die ze in de parkeergarage tegenkomt en vrijt met hem aan de waterkant. Als ze de kans krijgt, bedrijft ze de liefde (in dit geval de lust). Ze doet het zelfs op het dek van een veerboot. Ze wil alles uit het leven halen en alleen maar genieten.

Anne heeft een burn-out en heeft gesprekken met een hulpverleenster. Ze worstelt met een jeugdtrauma en met haar figuur. Langzaam maar zeker komt er verbetering in haar situatie.

Een vlotlezende roman, beurtelings geschreven vanuit het ik-perspectief van de zussen. Het verhaal van Renate is in het begin een beetje langdradig maar later wordt het boeiend. Haar gevoelens worden realistisch beschreven.

Het verhaal van Tessa wordt sterk overheerst door seks, ook omdat het bedrijven daarvan tot in de finesses wordt beschreven. Af en en toe valt er een schuttingwoord. Om die reden en omdat er af en toe gevloekt wordt, vind ik dit boek beslist geen aanrader.  Veel lezers zien blijkbaar wel wat in dit boek omdat het de zeventiende druk is.

Eerst wilde ik 2 sterren geven maar vanwege het goed geschreven verhaal van Renate, geef ik 2 en een halve ster.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.