Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

09039

Kom terug en help

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Poel, J.F. van der

Christelijke roman

Saskia Schouten

31-08-2009

4 out of 5 stars

BESTEL

Recensie

Davy Johnson is tachtig jaar en worstelt sinds het overlijden van zijn vrouw met het verleden. Hij heeft last van een schuldgevoel omdat hij een geheim met zich meedraagt dat hij nooit aan zijn vrouw heeft durven vertellen. In de Koreaanse oorlog heeft hij als piloot gevochten en toen zijn toestel werd geraakt, verliet hij het met zijn parachute. Hij werd in veiligheid gebracht door Kim en zijn zus Fai. Davy en Fai werden verliefd op elkaar en dat kreeg gevolgen. Ze werden ontdekt en Fai en Kim kwamen in een strafkamp terecht; Davy in de gevangenis. Fai kreeg haar baby Foeing, maar Davy heeft zijn dochter nooit kunnen zien. Het lukte hem om naar Amerika te vluchten en daar een bestaan op te bouwen door een gezin te stichten.

Uiteindelijk vertelt Davy alles aan zijn dochter Alice, zijn zoon Patrick en kleinzoon Roy. Er wordt besloten dat Alice en Roy naar China gaan. Alice heeft contact met zendelingen daar die op hun beurt contacten in Noord-Korea hebben. Ze hopen op die manier wat te weten te komen over Fai en haar dochter.

Met Lee, een vluchtelinge uit Noord-Korea , waar Roy verliefd op wordt, probeert hij zonder toestemming van zijn tante en de zendelingen- in Noord-Korea te komen. Via haar onbetrouwbare broer lukt dat, maar eenmaal aangekomen worden ze gevangen genomen.

Een uitermate boeiend boek dat ik in één adem uitgelezen heb. De situatie in Noord-Korea wordt duidelijk beschreven met kennis van zaken. Ook komt het evangelie er duidelijk in naar voren. Roys verliefdheid op Lee resulteert erin dat hij, zodra ze weer in Amerika zijn, aankondigt dat hij en Lee zich gaan verloven. Dat vind ik een beetje onrealistisch, gezien het het feit dat ze elkaar nog maar net kennen en het verschil in cultuur. Het eind van het verhaal is ontroerend. Een boek dat je bijblijft.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.