Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

09038

Chess

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Walinga, Heerco

Midi-thriller voor jongeren

Saskia Schouten

29-08-2009

4 out of 5 stars

BESTEL

Recensie

De middelbare scholieren Peter en Jennifer worden door Lord Sugarpie uitgenodigd voor een zomerkamp voor jonge schakers. Echter, de steenrijke mr. Blackpool –eveneens schaakfanaat- wil Peter en Jennifer bij zijn organisatie betrekken.

Op een vreemde manier komen de tieners bij mr. Blackpool terecht en ze komen langzamerhand tot de overtuiging dat de man niet deugt. Met behulp van de schaakleraar van mr. Blackpool kunnen ze ontsnappen. Dan komen ze tot de ontdekking dat Peters moeder een ongeluk heeft gehad en bij mr. Blackpool verblijft. Als Peter het domein van mr. Blackpool binnen weet te dringen om zijn moeder daar weg te krijgen, vangt hij een gesprek op dat mr. Blackpool met één van zijn handlangers voert...

Een boeiende midi-thriller voor jongeren die ook door volwassenen goed gelezen kan worden. In het begin is het een beetje langdradig, zoals de vier pagina's die aan een schoolvoetbalwedstrijd worden gewijd. Naarmate het boek vordert, wordt het moeilijk om het terzijde te leggen. Het verhaal zit goed in elkaar en het plot is buitengewoon verrassend.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.