Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

13100

13100

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Joubert, Irma e.a.

Kerstverhalen

Elsbeth de Jager

13-12-2013

4.5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Deze bundel bevat 23 kerstverhalen waarin ontmoetingen een belangrijke rol spelen: ontmoetingen met jezelf, met God, met de ander.

Een willekeurige greep uit de verhalen: Beatrijs van den Berge gaat terug in de tijd en vertelt een verhaal dat zich afspeelt ten tijde van de geboorte van Jezus. Dit verbindt ze mooi met het verdriet van een kinderloze vrouw die hoort van de geboorte van Jezus en denkt: Dit Kind zal mijn diepste verlangens vervullen.

Iris Boter heeft het onderwerp “kind” van een hele andere kant belicht. Op kerstavond eten Sara en Bart voor het eerst met z’n drieën: het derde gezinslid, zoon Tensay die ze mogen gaan adopteren, kijkt mee vanaf een foto op de laptop.

Ook in het verhaal van Mark Jan Zwart (winnaar van de kerstverhalenwedstrijd van 2012 van Uitgeverij MozaÏek) speelt een kind de hoofdrol: het jongetje Reggie. Prachtig verwoordt de schrijver hoe Reggie denkt en zaken eerst op kinderlijke wijze interpreteert om ze vervolgens te doorzien en op zijn eigen manier op te lossen.

Een mooie bundel om (voor) te lezen!

 

Jouw waardering

Geef jouw waardering voor dit boek:

[Total: 0 Average: 0]

 

Like en deel deze recensie:Een reactie op: Kerstavond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.