Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

13101

13101

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Bos, M. van den

Kinderboek

Aritha Vermeulen

16-12-2013

4 out of 5 stars

 

Niet meer leverbaar

Recensie

Marlon van den Bos en Michel Boer hebben een fullcolour prentenboekje gemaakt over de doop van Bens zusje: Lin. De cover ziet er vrolijk uit met een gekleurde vlaggetjeslijn en een jongetje dat een baby in doopjurk vasthoudt.

Het verhaal over de doop van Lin begint bij de zwangerschap van Bens moeder. Ben voelt zich superstoer als er een zusje wordt geboren. Op iedere bladzijde staat een klein stukje tekst op rijm en ik vind het ontzettend knap dat de auteur met zo weinig woorden toch heel veel kan zeggen. De kerkdienst wordt beschreven. En wat er te zien is. Heel grappig is dat Ben ook op de preekstoel wil maar dat zijn moeder fluistert: ‘Nee! Daarboven is het veel te krap. Dat past niet met z’n twee.’ De uitleg van de doop is passend bij het niveau van kinderen rond de vier.

Ik denk dat dit boekje een aanwinst is. Van mij hadden Gods beloften iets meer nadruk mogen hebben (iets wat een beetje goedgemaakt wordt op de laatste bladzij). Je kunt dit kleine boekje cadeau geven aan een gezin waarvan je weet dat de familie het kindje zal laten dopen. Ook leuk om het te kopen van je kraamgeld: eens iets anders dan kleertjes! Het mooie is dat de doop als een feestelijk iets wordt gezien. Er staan achter in dit boekje drie leuke knutselwerkjes, die betrekking hebben op de doop en dat vind ik echt heel origineel. Op de laatste bladzijde is een gebed te vinden dat je kunt bidden bij de viering van de doopdag, ook als je wat groter bent en als kind gedoopt werd.

 

Jouw waardering

Geef jouw waardering voor dit boek:

[Total: 0 Average: 0]

 

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.