Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

09054

Katalin

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Holst-Romijn, Adriënne van

Christelijke roman

Saskia Schouten

13-11-2009

5 out of 5 stars

BESTEL

Recensie

Vera Bleecker groeit op bij een oom en tante. Ze is door hen geadopteerd, maar niet geaccepteerd. De enige met wie ze goed overweg kan, is Alec, de oudste zoon. Vlak voor hij een wereldreis gaat maken, krijgt ze een relatie met hem.

Na een tijdje ontdekt Vera dat ze zwanger is. Ze wordt op staande voet het huis uitgegooid. Ze vlucht naar Cilia Fontijne, een vrouw waarmee ze door haar werk in de supermarkt contact mee heeft gekregen. Ze wordt met open armen ontvangen en mag in Cilia's vakantiehuisje verblijven. Als ze Alec telefonisch op de hoogte wil stellen van haar zwangerschap, krijgt ze geen gehoor. Ook zijn brieven blijven uit. Vera trekt hieruit de conclusie dat hij op de hoogte is gebracht en niets meer met haar te maken wil hebben.

Vera gaat op zoek naar haar roots. Ze heeft haar leven lang al een steeds terugkerende droom die haar onrustig maakt. Er vinden ingrijpende gebeurtenissen plaats, waaronder de geboorte van haar zoon en een prille relatie. Dan komt Alec terug...

Een aangrijpende, realistische geschreven roman. De auteur houdt de spanning erin; het boek is moeilijk weg te leggen. Wat je als lezer totaal niet verwacht, is het plot. Dit is uitermate verrassend!

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Een reactie op: Katalin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.