Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

09053

De waarheidsspreker

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Hunt,Angela Ewell

Christelijke roman

Saskia Schouten

09-11-2009

5 out of 5 stars

BESTEL

Recensie

De rijke, machtige Devin Sloane heeft één ideaal: de volmaakte mens creëren. Daarvoor heeft hij DNA beschikbaar van een in Italië gevonden lichaam; een man uit de ijstijd die onaangetast is. Hij vraagt dokter Braun om een geschikte draagmoeder te vinden.

Bij Lara's man Michael is kanker vastgesteld. Voor hij zijn eerste bestraling zal ondergaan, levert hij sperma in bij de universitaire spermabank. Als hij zal overlijden, is er voor Lara de mogelijkheid om alsnog zwanger van hem te raken. Lara komt bij dokter Braun terecht die haar zal behandelen. Ze is dolgelukkig als ze zwanger blijkt te zijn. Alles gaat goed, tot vlak voor de bevalling. Ze komt tot de afschuwelijke ontdekking dat Devin Sloane op haar baby uit is. Ze vlucht naar haar buurman Connor die helpt om haar zoon op de wereld te brengen. Vervolgens brengt hij haar naar een andere staat en helpt haar om een andere identiteit aan te nemen.

Jaren later weet Sloane Lara toch te vinden. Maar door haar zoons opmerkelijke gave weet Lara uit zijn handen te blijven. Uiteindelijk wordt ze moe van het vluchten en het komt tot een rechtszaak. Dan doet de moeder van Michael een bekentenis...

Een indrukwekkende roman over liefde, waarheid en vertrouwen op God. Dit boek kon ik niet wegleggen toen ik er in begonnen was. Dat Connor en Lara van elkaar gaan houden, is redelijk voorspelbaar; verder gebeuren er allerlei dingen die je als lezer niet verwacht, vooral de bekentenis van Lara's schoonmoeder.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.