Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

15019

15019

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Wander, Nelleke

Roman

Saskia Schouten

09-02-2015

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Maurits is getrouwd met Christel maar hij is erg gecharmeerd van zijn collega Sonja. Als hij ergens op een terrasje wat met haar zit te drinken, wordt dat opgemerkt door zijn zoon Gerco. Die blijft ermee rondlopen maar voor hij zijn voornemen om het ter sprake te brengen kan uitvoeren, krijgt zijn vader een herseninfarct.

Na een tijd van ziekenhuis en revalideren, komt Maurits weer thuis. Omdat hij overal mee geholpen moet worden, durft Christel - die inmiddels op de hoogte is - hem er niet mee te confronteren. De sfeer wordt anders omdat het geheim tussen hen in blijft hangen. Dan kan Gerco niet meer zwijgen.

Dit is een realistische roman over liefde en vergeving. De innerlijke strijd van Maurits en Christel komt goed naar voren doordat er enkele hoofdstukken in de ik-vorm worden geschreven, beurtelings vanuit het perspectief van Christel en Maurits. De tweede verhaallijn gaat over Gerco en zijn vriendin Annerieke. Zij hebben problemen met acceptatie. Het is een boek dat ik moeilijk weg kon leggen.

 

Jouw waardering

Geef jouw waardering voor dit boek:

[Total: 0 Average: 0]

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.