Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

20020

In handen van IS

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Jasek, Petr

Waargebeurd verhaal

Frea Kroese

12-02-2020

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

In 2016 wordt Petr Jasek in Khartoem, de hoofdstad van Sudan, gearresteerd op het vliegveld, vlak voordat hij terug naar huis zou vliegen. Hij was al tien jaar degene die leiding gaf aan het werk van Stem der Martelaren in Afrika. En nu was het misgegaan en beschouwde de Sudanese regering hem als spion. Hij had zich aan alle regels voor de veiligheid gehouden, maar toch wisten de autoriteiten zijn foto’s en documenten te vinden op de computer en te openen en hem vervolgens aan te klagen. Het proces duurt enorm lang en is precies het proces waar je het meest bang voor bent met corrupte aanklagers en rechters.

Petr is de eerste maanden wanhopig over zijn situatie en verlangt alleen maar terug naar huis. Hij wordt door medegevangenen gemarteld en getreiterd. Maar na vijf maanden gebeurt er iets moois en verandert zijn visie op zijn situatie en krijgt hij de gelegenheid om het goede nieuws van Jezus Christus te delen met andere gevangenen. De omstandigheden zijn wreed en onmenselijk, maar Petr stelt zich actief op. Actief in het liefhebben van anderen. Actief in het beschermen van zijn eigen gezondheid voor zover dat mogelijk is. Actief in het aanbidden en danken van God en actief in het opnieuw tot zich nemen van de inhoud van de Bijbel.

Dit boek is heel erg bemoedigend voor alle kinderen van God. Het bevestigt een waarheid: God laat je nergens alleen, zelfs niet in de meest beroerde situatie. Soms haalt Hij je er niet uit, maar als jij vertrouwt op Hem laat Hij je zien dat er een weg is om er het allerbeste van te maken.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.