Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

20021

De bagageman

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Rawlings, David

Roman met een gelijkenis

Saskia Schouten

14-02-2020

5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Gillian heeft een zeer negatief zelfbeeld. Ze vindt zichzelf lelijk, haar huis is nooit opgeruimd en ze voelt zich in de schaduw staan van haar zus die het helemaal gemaakt heeft. Ze is getrouwd met een rijke man, heeft een prachtig huis en de nieuwste auto. Ze is in alles beter, volgens Gillian.

Michael kan uitzonderlijk goed tekenen en wil naar de kunstacademie. Maar zijn vader heeft altijd beweerd dat je niet van kunst kunt leven, dus moet Michael naar de sportuniversiteit. Hij is immers ook goed in sport? Michael heeft keer op keer van zijn vader gehoord dat hij niet aan diens verwachtingen voldoet.

David werkt keihard om zijn gezin te onderhouden. Daardoor is hij veel van huis en het gevolg hiervan is dat zijn vrouw Sharon vreemdgaat. Hij kan dat niet verkroppen. Sharon heeft gezegd dat het eenmalig was en dat ze er ontzettend veel spijt van heeft. Om zijn baan te behouden, moet David een presentatie geven voor de directie van het bedrijf.

Deze drie mensen staan na een vliegreis bij de bagageband te wachten maar nemen alle drie de verkeerde koffer mee. Dat hebben ze pas in de gaten als ze op hun bestemming zijn. Ze nemen contact op met de luchtvaartmaatschappij en krijgen het advies om naar een bepaalde plek te gaan om hun koffer op te halen. Op die plaats wacht de Bagageman hen op.

Dit boek is een prachtige hedendaagse gelijkenis. Het is zo geschreven dat de lezer zich helemaal kan identificeren met de drie hoofdpersonen. Het raakte me hoe de Bagageman de mensen benadert. Integer en begripvol. Hoewel Gods naam niet wordt genoemd, is Hij wel aanwezig. Tussen de regels door kun je Hem ontdekken. Achter in het boek staan diepgaande vragen om tot een gesprek te komen. Een boek om vaker te lezen. Ik vind het meer dan 5 sterren waard. Maar omdat dat niet kan geef ik het 5 sterren.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.