Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

20124

Ik ga voor God

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Nieske Selles-ten Brinke

Levensverhalen praktische Bijbelstudie

Diane Kooistra

06-11-2020

5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

De een is hoogbegaafd, de ander is geadopteerd of heeft iets meegemaakt of gedaan wat hij of zij wil delen.

Deze jongeren hebben hun verhaal met Nieske Selles–ten Brinke gedeeld en daarna delen ze een Bijbelvers dat bij hun verhaal past en waar dan een Bijbelstudie over geschreven wordt.

Door de overzichtelijke indeling die consequent is doorgevoerd, wordt het een duidelijk en prettig boek om te lezen.

Eerst een foto, dan stelt de jongen of het meisje zich voor en vertelt zijn of haar verhaal. Dat verhaal eindigt met een Bijbelvers en dan volgt er een uitleg met opdrachten.

Mij greep het verhaal van Jedidja van vijftien erg aan. Zij is een kind van ouders die gevlucht zijn uit hun land Koerdistan en ze leeft met twee culturen. Zij zijn bedreigd omdat ze aan het evangeliseren waren maar houden vast aan hun geloof. Dat onderstreept ze door Psalm 121. Die psalm vind ik zelf erg mooi maar had ik nooit op de manier gelezen die zij beschrijft en zoals beschreven wordt in de Bijbelstudie. Dit is maar een voorbeeld van de verhalen. Het zijn stuk voor stuk pareltjes, deze tieners en hun openheid, daar kan ik als moeder van een tiener alleen maar bewondering voor hebben.

Ik ga voor God is een heel mooi boek dat vertelt over het geloof. Voor de tieners maar zeker ook voor hun ouders en begeleiders.  Heel goed te gebruiken tijdens jongerenbijeenkomsten in of buiten de kerk.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.