Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

20123

Het geheim

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Kathryn Hughes

Roman

Diane Kooistra

04-11-2020

5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Er staat op de cover een vrouw voor een huis, wie is zij en wat doet zij daar? Van de achterflap word ik ook niet heel veel wijzer. Daar word ik blij van en vol verwachting begin ik met lezen.

Het geheim is een spannende roman want de tijd dringt voor een van de hoofdpersonen, Jake is zes jaar en heeft een nieuwe nier nodig. De arts raadt zijn ouders aan om eerst in de kring van familieleden te zoeken maar dat is niet gemakkelijk voor hen. Zijn ouders zijn allebei enig kind en de familie is klein.

Beth, Jakes moeder komt achter een geheim. Het geheim waar dit boek om draait.

Kathryn Hughes houdt ervan om twee verhalen te schrijven die op het eerste gezicht weinig met elkaar te maken hebben en om deze verhalen stukje bij beetje bij elkaar te laten komen. De twee verhalen worden een verhaal met goede beschrijvingen van personages en gebeurtenissen bij de tijd waarin ze zich afspelen.

Je voelt je steeds meer betrokken bij het verhaal. Kathryn Hughes weet je ineens compleet te verrassen door de verhalen nét iets anders te laten verlopen dan jij als lezer tijdens het lezen verwacht.

Er zijn wat kleine dingen die een beetje vreemd overkomen maar de opluchting dat het zo loopt zoals het loopt en het leesplezier tijdens en na het lezen is zo groot dat ik dat al snel vergat.

Het geheim is een veelzijdige roman die je als lezer zal verrassen.

In de recensie van De sleutel schreef ik dat ik een nieuwe auteur gevonden had. Ik hoop dat ze nog meer zal gaan schrijven.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.