Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

20125

Hartsrust

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Eline Hoogenboom

Dagboek rust inspiratie Bijbel

Diane Kooistra

06-11-2020

5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Sinds een paar weken lees ik elke morgen voor het ontbijt een hoofdstukje uit dit boek, het besef dat je voor een jaar genoeg hebt om elke dag te lezen en dat die momenten waardevol zijn maken mij dankbaar. Ik lees er stiekem wel meer want het zijn mooie stukken om te lezen.

De cover is rustig, pastelgekleurd en ontworpen met creativiteit.

Het boek begint met tips waar je iets uit kunt halen om bij dit boek te gebruiken. Omdat wandelen niet echt een optie is, kies ik ervoor om elke dag rustig in een stoel te gaan zitten en even rust te nemen en te lezen.  De beschrijving deed mij een beetje denken aan wat ik al eerder deed.

De hoofdstukken hebben titels zoals “Genieten van genade” of “Leven in vrijheid”.  Dit zou voor elke maand een hoofdstuk kunnen zijn maar die keuze moet je zelf maken. De teksten zijn goed duidelijk geschreven en het vormt een mooi geheel.

De thema’s en onderwerpen zijn heel divers, verschillende liedteksten en (gedeeltes van) gedichten komen voorbij en inspireren mij.

De stukjes zijn lang genoeg om elke dag een momentje te overdenken.

Er staan geen datums boven de stukjes, dat maakt dat je op elk moment dat het jou uitkomt, kunt beginnen en weer pauze kunt nemen of lekker door kunt lezen.

Kortom, Hartsrust is een fijn dagboek om bij je te hebben en een mooie manier om dagelijks een moment voor jezelf te nemen.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.