Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

20097

Ik ben een Bijbelontdekker

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Zonnenberg, Corine

Christelijk doe-boek voor kinderen

Kris Tavernier

12-09-2020

4.5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen en verklappen dat ik enthousiast ben over dit boek. Het boek ‘Ik ben een Bijbelontdekker’ helpt ouders en mensen actief in kinderwerk om op een leuke manier aan de slag te gaan met de Bijbel. Dit hoeft helemaal niet met slechts het vertellen van een Bijbelverhaal gevolgd door het inkleuren van een bijhorende kleurplaat. Het kan ook veel boeiender en creatiever. Daar is dit boek voor geschreven.

Het boek behandelt twintig Bijbelverhalen. Elk hoofdstuk begint met een Bijbelvers uit het verhaal. Daarop volgt een creatief proefje als inleving om zelf uit te voeren, vlot uitgelegd met de benodigdheden en het verloop én geïllustreerd met kleurenfoto’s. Vervolgens wordt teruggekeerd naar het Bijbelverhaal waarbij ingezet wordt op interactie met de kinderen. Daarna volgen enkele verdiepende overdenkingsvragen. Deze zijn opgesplitst in twee leeftijdscategorieën, van 4-7 jaar (lichtblauwe achtergrond) en van 8-12 jaar (donkerblauwe achtergrond). Tot slot is er aandacht voor gebed samen met de kinderen en ook dat op een creatieve manier. Sommige hoofdstukken bevatten ook een extra Doen!-opdracht om de inleving nog te verdiepen.

Het boek is breed bruikbaar. Je kan het gebruiken in het gezin om op een leuke manier met je eigen kinderen aan de slag te gaan met de Bijbelverhalen. Het is ook geschikt om een extra boost te geven bij gebruik in een kinderclub, kindernevendienst of godsdienstonderwijs in de klas. Er bestaan nog meer boekjes om met de kinderen aan de slag te gaan, maar de proefjes en experimenten in dit boek zorgen ervoor dat dit boek een dik streepje voor heeft. Het boek is tevens geschikt om in een groep te gebruiken alsook voor één kind individueel als invulboek.

De schrijfster is zelf moeder van drie kinderen en dit boek is het resultaat van haar eigen ervaringen bij het lezen van Bijbelverhalen met kinderen. Zij is ook theoloog en werkzaam bij Youth for Christ als teamleider van het team toerusting en hoofdredacteur van de tiener- en jongerenwerk programma’s. Ze verzorgen tiener- en jongerenwerk materialen voor kerken en geven daarnaast trainingen en toerusting op het gebied van jongerenwerk. Je kan dus gerust stellen dat de schrijfster volop praktijkervaring heeft die ze wil delen in dit boek.
De opmaak van het boek is zeer aantrekkelijk met een ruime bladschikking, aansprekende schrijfstijl en veel kleur. Wil je reeds een voorproefje? Ga dan alvast eens op zoek naar BijbelBorrels op Facebook of Instagram of neem een kijkje op Bijbelborrels.nl.

Jammer dat dit boek nog niet bestond toen mijn eigen kinderen de geschikte leeftijd hadden. Bij deze van harte aanbevolen aan ouders en iedereen die met kinderen tussen 4 en 12 jaar op een speelse en creatieve manier aan de slag wil gaan rondom Bijbelverhalen. Hopelijk komt er nog een vervolg.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.