Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

202519

Hoop in de storm

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Burger, Anton

autobiografie

Sandrina Wijnholds

26-07-2023

3.5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Anton Burger geeft met zijn autobiografie een inkijkje in zijn bewogen leven. Met recht kan gesproken worden van een stormachtig leven. Als jonge kok ging hij met Operatie Mobilisatie de wereld over om Gods woord en liefde te delen. Hij moest zijn toekomstplannen echter opgeven toen zware rugklachten hem dwongen zijn baan op het schip te beëindigen en in afhankelijkheid zijn vertrouwen aan God geven.

Keer op keer heeft hij ervaren dat de ziekte van Bechterew en uiteindelijk ook de ziekte MS zijn loopbaan een andere wending hebben gegeven. Ondanks alle lichamelijke klachten heeft hij zich jarenlang kunnen inzetten voor de Werkgroep Hulp Roemenië. Met meerdere persoonlijke anekdotes weet hij zijn inzet heel levendig te maken.

Door alle stormen heen blijft hij een rijke getuigenis van Gods leiding geven. Het is bemoedigend om te lezen hoe hij Gods hulp heeft ervaren bij alle twijfel en verlieservaringen. Hoe hij op de momenten dat hij moest opgeven, glimpen kon zien van Gods grotere plan.

Met zijn levensverhaal wil Anton Burger vooral mensen bemoedigen en daarin is hij rijk geslaagd. De inhoud is heel begrijpelijk beschreven en goed te volgen. Het boek eindigt met een persoonlijk woord en aanbevelingen aan allen die ook worstelen met lijden of een chronische ziekte. En zo mag ook hij een baken van bemoediging zijn voor anderen die in een storm verkeren.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.