Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

15021

15021

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Peterson, Eugene

Cadeauboek

Frea Kroese

14-02-2015

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Een mooi (huwelijks)geschenk. Zo lijkt in eerste instantie het boek met zijn witte kaft, gouden letters en 'plusjes'-versiering. Maar toen ik het opensloeg en doorbladerde begon mijn fotografen- en dichtershart te kloppen.  Het is een collectorsitem en ik ben een van de gelukkige verzamelaars. Bovendien is dit het mooiste liefdesgedicht in de hele wereld(geschiedenis), als eerste verwoord door koning Salomo: Het Hooglied, overzichtelijk en prachtig vormgegeven.

Vier verschillende icoontjes (gevormd door een aantal plusjes) geven de verschillende spreekpartijen in het lied weer: de geliefde man, de geliefde vrouw, het koor en de broers. Het lied wordt omlijst door een aantal mooie citaten over de liefde, door verschillende mensen uitgekozen (zij worden ook vermeld met hun voornaam en leeftijd).

De beelden zijn beelden van deze tijd en toch ook niet, want de liefde is tijdloos en de sterrennacht altijd betoverend. De sfeer is die van harmonie, schoonheid, mysterie, bewondering, vreugde en verwondering.

Mooie zinnen raken: "Ik blijf tot het morgenlicht diep ademhaalt." "De passie is zo onstuimig als de vlammende hel: het liefdesvuur is niet uit te blussen, de liefde verdrinkt niet in vloedgolven en maalstromen slepen haar niet mee."  Soms zou ik voor een ander beeld gekozen hebben, maar dat is puur persoonlijk.

 

Jouw waardering

Geef jouw waardering voor dit boek:

[Total: 0 Average: 0]

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.