Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

17106

Het lied van de Herder

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Duffey, Betsy en Myers, Laurie

Christelijke roman

Frea Kroese

31-07-2017

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Een psalm verandert het leven van twaalf mensen.

’s Morgens stopt Kate McConnell een briefje met Psalm 23 erop in de jaszak van haar zoon. Matt vindt zijn moeder opdringerig en hij gooit zijn jas woedend op de stapel kleding die naar de stomerij moet. In een ruzieachtige sfeer verlaat hij het huis. Kate brengt de kleding naar de stomerij en krijgt vervolgens een ernstig ongeluk.

De psalm 23 krijgt een eigen leven, dat in dit boek wordt verteld. Tijdens een reis van ruim zes weken, krijgen twaalf mensen de psalm in handen. Elke keer is er weer een ander deel van de tekst dat invloed heeft op wat hij of zij op dat moment beslist om te gaan doen. Een nieuwe vrede, een nieuwe richting, nieuwe kracht, een nieuw inzicht.

In die zes weken vecht Kates lichaam om de verwondingen te overwinnen. Ze weet één ding zeker: de Heer is haar Herder, haar zal niets ontbreken, zelfs al moet ze door het dal van de dood, Hij is bij haar.

Een prachtig boek om te lezen en voor te lezen. Een verhaal dat je hart raakt. Het is rond, maar niet zonder de akeligheden die het leven in zich heeft. Het is af, maar niet zonder het uitzicht waarmee mensen verder kunnen. Er komen heel veel schapen in voor, maar nergens is dat onnatuurlijk. Het einde is niet goed en toch wel heel goed.

 

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.