Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

17105

Concreet leven met Jezus

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Griffioen, Ben

Geloofsopbouw

Cora van Dijk

27-07-2017

3.5 Stars

 

BESTEL

Recensie

De volledige titel van het boek is: Concreet leven met Jezus voor een generatie die honger heeft naar echtheid. Dit boek biedt hiervoor een weg. Ben Griffioen heeft het verlangen om mensen, in het bijzonder jongeren, deze weg te wijzen en te helpen lopen.
Ben spreekt vrij over zijn eigen ervaringen. Dat is mooi en bemoedigend. Want er gebeurt nogal wat met een mens als hij geconfronteerd wordt met Jezus. Je wereld staat op zijn kop. Je moet leren dat je jezelf moet ‘overgeven.’ En dat iets wat we uit onszelf niet graag doen. “Ik vind Jezus belangijker dan anderen en mezelf” zo schrijft Ben en hij legt aan de hand van een stuk theorie uit hoe dit mogelijk is. Verder bespreekt hij hoe het werkt om ‘uit de Geest’ te leven. Dat is niet zomaar intuïtief allerlei acties ondernemen, maar in relatie met God/Jezus/Geest ontdekken wat je geestelijke gaven zijn, hoe je deze kunt inzetten en hoe je mag leren luisteren naar de stem van God.

Een volgend hoofdstuk wijst op de nieuwe identiteit die je ontvangen hebt en van waaruit je mag gaan leven. Vrij spreekt Ben over de aanwezigheid van Satan, die je allerlei leugens over jezelf aanpraat. Wat een vreugde ontstaat er als je leert hier niet meer naar te luisteren! Hierna wordt ingegaan op groeien in geloof en intimiteit met God.

Het boek biedt duidelijk wat de titel zegt: hoe kan ik concreet leven met Jezus? Vanaf het begin van je bekering tot aan de groei naar volwassenheid. Dat is mooi. Wel zijn er de afgelopen jaren erg veel boeken met hetzelfde thema verschenen, en biedt dit boek geen nieuwe inzichten. Dat maakte het voor mijzelf wat saai. Maar voor iemand die dit boek als eerste kennismaking leest, is het beslist een goed hulpmiddel, voor vele jaren christen zijn.

Een minpuntje zijn de vele herhalingen. Stukken tekst worden soms bijna letterlijk in een volgend hoofdstuk herhaald. Ook zijn er helaas veel taal- en stijlfouten in het boek blijven zitten. Maar het blijft een bemoedigend en stimulerend boek voor iedereen die zijn of haar weg met Jezus wil gaan.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *