Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

17107

De reis van je leven

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Beek, Ina van der

Christelijke roman

Saskia Schouten

01-08-2017

5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Bart en Paula zijn veertig jaar getrouwd. Bart heeft al jaren een droom om een reis naar Israel te maken. Paula wil niet, ze ziet er vreselijk tegen op. Als uiteindelijk hun dochters Lidy en Mieke besluiten mee te gaan, gaat ze overstag.

Aangekomen in Israel maken ze kennis met de groep en reisleider Frank, een knappe man. Verschillende vrouwen in de groep zijn gecharmeerd van hem en steken dat niet onder stoelen of banken.

Mieke en Lidy dragen allebei een geheim mee dat met hun beider verleden heeft te maken. Mieke weet niet dat Lidy al gedeeltelijk van haar geheim op de hoogte is. Tijdens de terugreis hoort Lidy van een buitenstaander wat het geheim van Mieke is. Ze raakt totaal van de kaart…

Deze auteur is een meester in het bedenken van superplots maar deze plot overtreft al haar andere. Zoals ik van haar gewend ben,
is deze roman ook geenszins voorspelbaar.

Omdat het geen reis is van een christelijke organisatie, komen de Bijbelse elementen iets minder aan bod dan ik verwacht had. Maar dat wordt ruimschoots goedgemaakt doordat de auteur ook laat zien hoe niet-christenen Israël zouden kunnen beleven. De beleving van Yad-Vashem wordt op een ontroerende wijze beschreven.

Jammer dat de flaptekst niet klopt. Er staat dat Bart en Paula beiden graag naar Israel wilden. Maar het was een droom van Bart. Het is een boek dat ik niet kon wegleggen.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.