Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

12003

Heerlijk eenvoudig

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Beek, Johan ter

Geloofsopbouw

Saskia Schouten

11-01-2012

4.5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Dit boek leest "heerlijk eenvoudig" weg. Het helpt de lezer om heerlijk eenvoudig op reis te gaan met een aantal reisgenoten, die uitgebreid toegelicht worden. Elk hoofdstuk eindigt met enkele principes, korte duidelijke stukjes.

Ten eerste is er de Verteller. Hij vertelt de verhalen die te maken hebben met de weg waarop we gaan. Enkele principes: Luister naar God, wees stil en ontvankelijk.

Dan is er de Zus. Zij laat je zien hoe je deze verhalen vandaag in praktijk kunt brengen, welke keuzes je wel en niet moet maken. Enkele principes: Besef dat geloven nooit in je eentje kan. Zing minder liedjes met 'ik' en meer met 'wij' en ' ons'.

Vervolgens de Dirigent. Hij geeft een soort orde, een draaiboek of ritme aan. Enkele principes: Bouw rust- en stiltemomenten in je leven. Geef tijd en aandacht aan verdriet, afscheid en rouw.

De Kokkin: Ontdek een vast punt op je reis door het leven: de maaltijd. Enkele principes: Eet regelmatig met elkaar. Koop seizoens/streekgroente en eet minder vlees.

Dan is er de Monnik: Hij leert je open te staan voor de bron van alle leven. Enkele principes: Zoek naar 'het goede leven', aandacht voor mensen en zaken. Ontdek een gebedsritme.

Het Kind: Het zal je niet zo snel aanspreken of wordt niet gehoord. Enkele principes: Kook voor mensen die het nodig hebben. Wees gastvrij; stel je huis open voor mensen die eenzaam zijn.

De Rechter: Hij weet dat alles uiteindelijk rechtgezet zal worden. Enkele principes: Ontdek rechtvaardigheid in de Bijbel. Ontdek rechtvaardigheid vandaag en ontdek de ultieme Rechter.

Een interessant boek dat de lezer laat nadenken over de belangrijke en ook de kleine dingen in het leven.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.