Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

12004

Samen sterker

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Viss, Norman

Geloofsopbouw

Frea Kroese

16-01-2012

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Hoe kun je het best met een ander omgaan en hoe kun je hoe de ander met jou omgaat het beste aan? Norman Viss geeft in dit boek "Samen sterker" een aantal prachtige beschrijvingen van zeer herkenbare situaties die je in het leven tegenkomt. Hij geeft praktische raad hoe je voor elkaar een goede coach kunt zijn. Een coach om de ander te laten groeien en een coach laten zijn om zelf te kunnen groeien. Hij heeft diverse punten aangesneden, als: vertrouwen winnen en geven; doelen en passies; waar ligt de verantwoordelijkheid; vragen die tot groei leiden; wat heb ik er allemaal aan?

Ik ben ontzettend blij met dit praktische boek. Het geeft vooral antwoorden op het hoe van ons zijn en omgaan met anderen. Hoe kan ik stimuleren, aanmoedigen, terechtwijzen en opbouwen? Hoe kan ik met 'de ander meereizen' zonder dat het een fiasco wordt, maar eerder een succesvol avontuur?

Ik heb veel antwoorden gevonden op vragen die ik had. Een kenmerkende uitspraak in dit boek: "we bouwen de brug terwijl we eroverheen lopen", geeft ook de complexiteit van het met elkaar leven aan. Samenvatten, reflecteren, opnieuw kaderen, stilte om na te kunnen denken, het zijn allemaal dingen die we kunnen leren door ermee te oefenen. Dit boek nodigt daar sterk toe uit en motiveert me om samen met anderen goed over de eindstreep te komen.

Ben je bereid om gescherpt te worden? Begin dan met dit boek te lezen en dan: doen!

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.