Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

12002

Senta's bruidsvlucht

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Vermeulen, Aritha

Jeugdboek

Cora van Dijk

06-01-2012

4.5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

In de vroege middeleeuwen komt het evangelie naar de Saksen toe. Hun leven is tot op dat moment in de ban van goden zoals Wodan. Senta leeft in een klein Saksich dorp. Ze is veertien jaar en hoopt snel te trouwen met Bernlef. Maar deze wordt gedood in een strijd. De vader van Bernlef wil dan met haar trouwen, maar hij staat bekend als wreed en gemeen. Senta is een rusteloze en eigenwijze jonge vrouw en ze wil zich niet neerleggen bij de beslissing van haar vader om de vader van Bernlef te huwen. Mede naar aanleiding van verhalen van haar oma en tante waarin een kruis en een vogelspeld een rol spelen besluit ze te vluchten.

Tijdens de vlucht loopt haar leven regelmatig gevaar, maar toch vecht ze om op zoek te gaan naar de zus van haar tante, die hopelijk de speld herkent. Onderweg komt ze in contact met diverse mensen die haar helpen, maar ook mannen uit haar eigen dorp zoeken haar om haar alsnog te dwingen tot een huwelijk met de vader van Bernlef. Zal Senta altijd op de vlucht blijven of toch een keer rust vinden? En hoe zit het met dat kruis? Wat is dat voor een God die daar achter zit?

Dit jeugdboek is geschikt voor tieners. Zowel jongens als meisjes zullen het boek kunnen waarderen. Nergens worden de wreedheden en akelige gebeurtenissen kleiner gemaakt dan ze zijn. Dat is de kracht van het boek en maakt het geloofwaardig. Een totaal ander boek dan de vele zoetsappige verhalen die we vaak te lezen krijgen. Ook de ouders van tieners zullen het met grote interesse lezen. Geschiedenis is beslist niet saai, op deze manier word je er als vanzelf mee in aanraking gebracht.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:2 Reacties op: Senta’s bruidsvlucht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.