Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

13043

Gezag en medezeggenschap

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Schalk, Peter e.a.

Geloofsopbouw

Cora van Dijk

10-06-2013

3 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

De ondertitel bij dit boekje is 'Christen zijn op de werkvloer'. Allereerst wordt besproken dat alle gezag van God komt en de mens daarom het gezag dient te respecteren. Uiteraard is er sprake van wederzijdse rechten en plichten, die allemaal terug te voeren zijn op het gebod: God liefhebben boven alles en je naaste als jezelf.

Dan volgt in het boekje een meditatief hoofdstuk over Efeze 6: 5-9: de verhoudingen tussen heren en dienstknechten. Deze wordt op een goede manier vertaald naar onze tijd. Daarna gaan de schrijvers in op medezeggenschap en hoe je hiermee om kunt gaan. Adviesrecht en instemmingsrecht komen aan de orde. Als afsluiting van het boekje zijn enkele casussen opgenomen.

Een klein boekje uit de serie 'Werk in uitvoering'. Het is vooral een theoretisch boekje, ik mis een beetje de voorbeelden uit de dagelijkse praktijk. Het boekje eindigt wel met enkele casussen, maar deze zijn vooral voorbeelden van de mogelijkheden waar je tegenaan kunt lopen, zonder eventuele oplossingen. In de eerste hoofdstukken wordt op een mooie manier uitgelegd hoe alle gezag van God zelf komt. Heel positief is dat na elk hoofdstukken gespreksvragen zijn opgenomen. Deze zetten je aan het denken.

Het boekje is een gezamenlijke uitgave van uitgeverij Groen en de Reformatorisch Maatschappelijke Unie.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.