Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

202555

Geruchten uit een andere wereld

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Yancey, Philip

Geloof en twijfel

Frea Kroese

1-12-2023

5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Philip Yancey denkt na over de vragen die gelovigen en twijfelaars hebben. Aan de hand van wat mensen hebben gezegd en geschreven, gaat hij die vragen zorgvuldig langs. Uiteindelijk brengt hem dat bij uitwerkingen en conclusies die ieder mens kunnen helpen om een beter zicht te krijgen op hoe het nu precies zit met het Koninkrijk van God in deze wereld. Hij belicht verschillende dingen, waar we allemaal mee te maken hebben in het leven, eerlijk en met een dosis gezond verstand. Hij stelt vragen en vertelt verhalen.

In het eerste deel schrijft hij over dingen die scheef gegaan zijn of die gewoon niet met elkaar te rijmen zijn of waarvan ieder weet dat het fout is.

In het tweede deel spreekt hij over ons gevoel dat diep en onontkoombaar is dat er iets grondig mis is met deze wereld, met onze buren en met onszelf.

In het derde deel beschrijft hij hoe de twee werelden zich tot elkaar verhouden, hoe het Koninkrijk van God zich dwars door de wereld beweegt en welke vormen dat kan aannemen.

Het is prachtig hoe Philip Yancey vertelt en overtuigt. Door het hele boek heen vind je mooie quotes die zijn betogen en verhalen ondersteunen. En niet in de laatste plaats zie je in dit boek het Koninkrijk van God verschijnen.

Lees en ontdek de tegenstellingen die we niet meer zagen, de schoonheid die verdwenen was, de waarheid die verschijnt en de liefde die eeuwig is.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.