Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

202556

Hou me vast

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Hedlund, Jody

roman

Frea Kroese

1-12-2023

3.5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Het tweede deel uit de serie ‘De bron van de tijd’ van Jody Hedlund gaat over Ellen Creighton, die VHL heeft, een nare ziekte. Ze heeft iedereen van haar familie overleefd en nu gaat het bergafwaarts omdat er nieuwe tumoren bij zijn gekomen in haar ruggengraat. Harrison is de andere hoofdpersoon. Hij kent Ellen al vanaf haar jonge tienertijd. Hij houdt van haar en heeft haar een kamer in zijn landhuis gegeven nu ze niet meer kan werken. Zelf zit hij door een dwarslaesie in een rolstoel.

Als Harrison opnieuw het water vindt dat hem letterlijk genezing brengt, haalt hij Ellen over om er ook van te drinken.

Hun oude vijand dokter Lionel is er al jaren op uit om het water te vinden en zodra hij verneemt dat Ellen is genezen, kidnapt hij haar om proeven op haar te doen. Ze wordt naar het jaar 1382 gestuurd en ontdekt dat haar zus daar leeft en is net op tijd om haar bij de bevalling te helpen. Ook in die tijd is er een enorme strijd gaande om de bron van het water des levens.

In het heden gaat Harrison aan de slag om uit te vinden waar het lichaam van Ellen zich bevindt. Zowel in het verleden als in het heden is de slag niet zomaar gewonnen.

Deze roman is spannend en romantisch tegelijk. Het gegeven van het leven op twee verschillende tijdstippen in de geschiedenis maakt het extra interessant.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.