Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

13058

Geknipt voor elkaar

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Witemeyer, Karen

Historische roman

Saskia Schouten

14-08-2013

3 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Deze historische roman speelt zich af in 1881 in Texas. Hannah is coupeuse en begint een winkel in Coventry, tegenover de stalhouderij van J.T. Tucker, een norse man die bij zijn initialen wordt genoemd wil worden. Hij helpt Hannah met praktische zaken maar vindt het maar niets dat ze “volgens hem “vrouwen in de verleiding brengt door hen mooie spullen te laten kopen.

Hannah probeert hem ervan te overtuigen dat Gods schepping vol kleur en schoonheid zit en dat ze haar talent heeft en niet mag begraven. Na veel wikken er wegen begint J.T. Spreuken 31 te lezen en komt tot de conclusie dat hij een dwaas is en Hannah verkeerd heeft beoordeeld. Het contact tussen hen wordt beter en Hannah wordt verliefd op hem. Hij ook op haar maar kan zich moeilijk uiten. Dan krijgt Hannah een ongeluk; ze verdrinkt bijna...

Doordat Hannah in haar zakendoen God zoekt en J.T. hierdoor in de Bijbel opzoekt hoe het nu werkelijk in elkaar zit, heeft deze mierzoete liefdesroman diepgang. Op het laatst wordt het wel een beetje langdradig. Steeds als J.T. zich wil uitspreken tegenover Hannah, komt er iets tussen. Veel situaties zijn voorspelbaar, maar verder is het wel een leuk boek.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.