Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

13057

13057

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Kamp, Wilkin van de

Christelijk themaboek

Cora van Dijk

09-08-2013

4.5 out of 5 stars

 

Niet meer leverbaar

Recensie

Als mensen hebben we allemaal dromen, maar ook God heeft een droom: een wereld vol van Zijn liefde, die Hij door kan geven aan mensen en die mensen ook aan elkaar geven. Om dit te realiseren heeft Hij een prachtig heilsplan gemaakt en dit plan is Hij volop aan het uitwerken.

In dit boek staat het grote plan van God van begin tot eind beschreven. Waar God begon, hoe de Satan tegen Hem in opstand kwam, hoe de schepping goed was en hoe door toedoen van Satan de mens verviel tot zonde. De aankondiging van de komst van de Messias Jezus Christus werd een droom van het volk Israël, die God begon met de roeping van Abraham. Toen Hij kwam herkenden velen Hem niet, maar het plan van God ging door: Jezus versloeg Satan in de woestijn en de Dood door Zijn sterven aan het kruis. Toen Hij terug ging naar de hemel, kregen de geliefden van God Zijn Heilig Geest, die nog altijd in de mensen woont die God aanbidden en liefhebben. Uiteindelijk zal Jezus terugkomen, maar in die tussentijd roept God mensen op om tot Hem te komen en door de kracht van Zijn Geest te getuigen in deze wereld die kapot is en vol ellende. Getuigen van Gods liefde in woorden, werken en wonderen. Op die manier komt de volmaakte wereld van God met elk wedergeboren mens een stap dichterbij. Als het getal vol is, zal Jezus wederkomen en is Gods plan volvoerd.

Bovenstaande is voor een christen natuurlijk bekend. Het is mooi beschreven en goed om te lezen, maar de echte doelgroep voor dit boek lijkt me de mens die interesse toont in het werk van God, iemand die zoekend is naar de waarheid. Ook mensen die net christen zijn en nog niet veel weten over het koninkrijk van God zullen uit dit boek veel steun en bemoediging kunnen halen. Het is geschikt voor iedereen: er komt geen ingewikkelde taal in voor, van voor tot achter staat het plan van God beschreven op een manier die iedereen kan begrijpen. Deze tekst wordt versterkt door prachtige foto's die op zichzelf al aanzetten tot overdenken. Ik hoop dat dit boek tot een zegen zal zijn voor velen.

 

Jouw waardering

Geef jouw waardering voor dit boek:

[Total: 0 Average: 0]

 

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.