Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

13056

Villa triste

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Grindle, Lucretia

Thriller

Frea Kroese

7-08-2013

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Na de moord op een oude man staat rechercheur Pallioti voor een paar raadsels. In een opwelling neemt hij een van de bewijsstukken mee: een dagboekje van een meisje, dat verzetswerk heeft gedaan in de Tweede Wereldoorlog. Zo wordt hij in haar wereld en in haar verhaal getrokken. Dit dagboekje vormt de aanleiding om uit te vinden wie de moordenaar is van de oude man, na wie nog twee oude mannen worden vermoord.

In deze spannende thriller is de strijd van de partizanen in Italië knap verwerkt. Hoofdgedachte in het boek is, dat partizanen gewone mensen zijn, die zeer ongewone dingen deden en vanuit heel verschillende motieven. Caterina is een van die gewone mensen. Ze komt van het een in het ander en is er meestal niet heel erg blij mee. Ze verlangt ernaar dat deze vreselijke tijd voorbij zal zijn en dat alles weer als vroeger zal zijn, maar dat verlangen komt nooit uit. Niets is meer als vroeger en ze doet wat ze moet doen, uit liefde voor haar familie en omdat ze niet anders kan.

Rechercheur Pallioti komt door haar dagboekje dingen te weten, waardoor hij stap voor stap ontdekt hoe het heden verband houdt met het verleden en wat er gebeurd moet zijn tijdens de moord op de drie oude verzetshelden.
Ontzettend spannend door de bedachte fictie en zeer lezenswaardig door de getrouwe weergave van de feiten van de geschiedenis.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.