Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

16071

16071

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Heitzmann, Kristen

Roman

Cora van Dijk

02-08-2016

4 out of 5 stars

BESTEL

Recensie

Rese is een vrouw met capaciteiten. Ze is bezig van een oud pand een mooi hotelletje te maken. In haar werk zoekt ze afleiding van de problemen die in haar familie hebben gespeeld. Als Lance bij haar langskomt en zij hem aanneemt als kok, kan haar hotel beginnen.

Dat Lance een verleden heeft en met een reden hier wil werken, weet Rese niet. Het oude pand is in bezit geweest van zijn familie en Lance wil meer te weten komen over zijn voorouders. Zijn oma ligt op sterven en hij wil haar graag vertellen wat er met de familie is gebeurd in het verleden.

Natuurlijk zijn er allerlei ontwikkelingen bij beide hoofdpersonen die het verhaal redelijk boeiend maken. Wel is het voorspelbaar, maar toch wordt het op zo’n manier verteld dat het boek prettig leest en niet verveelt. Eigenlijk is het een gewone liefdesroman, met het bekende patroon van aantrekking – afstoting – aantrekking – problemen – en tenslotte een happy end.

Hoewel liefdesgeschiedenissen niet mijn persoonlijke favorieten zijn om te lezen, heb ik dit boek wel met veel plezier gelezen. Er is echt moeite gedaan om iets meer te bieden dan een romannetje. Dit komt doordat Kristen Heitzmann een ware verteller is. Ze speelt met de personages, er is een uitgebalanceerd taalgebruik en ze neemt de tijd om dingen uit te werken. Dit alles zorgt voor ruim 500 bladzijden leesplezier. Ik las de goedkope uitgave van Barnabas uit het voorjaar van 2016. Voor een tientje heb je dan veel leesgenot te pakken. Heel geschikt voor als je nog op vakantie gaat.

 

Jouw waardering

Geef jouw waardering voor dit boek:

[Total: 1 Average: 4]

 

Like en deel deze recensie:Een reactie op: Geheimtaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.