Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

16072

16072

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Bos, Paul

Historische roman

Saskia Schouten

05-08-2016

 

 

BESTEL

Recensie

Nymfa wordt al jaren tot prostitutie gedwongen door Taänak, haar wrede heidense meester. Ze moet mannen versieren en als dat niet lukt, wordt ze in elkaar geslagen. Het leven van haar en haar collega’s Esther en Hagaï wordt op z’n kop gezet door de komst van een rondtrekkende rabbi die wonderen doet. Nymfa wordt geraakt door de ogen van de rabbi als Hij haar aankijkt. Ze ervaart een diepe liefde en is niet meer dezelfde. Ze wil niet meer voor Taänak werken, maar wat hem betreft hoeft dat ook niet meer want hij heeft besloten om haar en Esther aan zijn god Kamos te offeren…

Als de vader van Lazarus en Maria is overleden, doen ze wat ze hebben beloofd: Ze verkopen het huis en vertrekken naar Jeruzalem om hun zus Maria te zoeken, die als klein meisje ontvoerd is. Het lijkt een vruchteloze zoektocht.

Zelden heb ik zo’n indrukwekkende, ontroerende Bijbelse roman gelezen. Hoewel er fictieve personen en gebeurtenissen in voorkomen, heeft de auteur zich aan de Bijbelse lijn gehouden. Ik kon het boek moeilijk wegleggen. Behalve dat het bijzonder boeiend is, heeft de auteur er ook een grote dosis spanning ingestopt.

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *