Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

17017

Engelen

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Joslin, Mary

Christelijk prentenboek

Frea Kroese

04-03-2017

3 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Wat mooi dat er een prentenboek over engelen is! Engelen, boodschappers van God komen heel vaak voor in de Bijbel, toch wordt er maar weinig over ze verteld. Vaak worden ze als figuranten behandeld in de vertellingen van mensen. Toch hebben engelen soms een belangrijke rol in de geschiedenis van mensen. Zij zijn niet weg te denken uit de geschiedenis van de mensen. Vanaf de tuin in Eden tot in de toekomst zijn ze de dienaren van God om mensen boodschappen te brengen, te helpen en te beschermen.

Mooi dat van enkele verhalen over engelen een prachtig prentenboek is gemaakt. Er staan ook wat liederen en gebeden in waarin engelen voorkomen. In Psalm 91: 11 staat dat God je toevertrouwt aan zijn engelen, die over je waken waar je ook gaat. God geeft hun macht om je te beschermen, wat een prachtige gedachte dat God dit voor ons doet.

In plaats van allerlei prentenboeken waarin duistere machten een rol spelen, zou ik liever dit mooi getekende boek voorlezen aan de kinderen om hen bewust te maken van de macht en de bescherming van God voor ons leven. “Eer aan God in de hoogste hemelen en vrede op aarde voor alle mensen die Hij liefheeft” is de bekendste gezamenlijke uitspraak van een leger engelen. Mooi, dat dit boek zo begint. In het boek worden Gabriël en Michaël, de bekendste en beroemdste boodschappers van God genoemd en wordt verteld in welk verhaal zij een rol spelen.

De hervertelling van de Bijbelverhalen wordt soms in een verzachte interpretatie van goed en kwaad gedaan. Demonen worden bijvoorbeeld ‘schaduwen’ genoemd. Dat zou ik toch anders gedaan hebben.

 

Jouw waardering

Geef jouw waardering voor dit boek:

[Total: 0 Average: 0]

 

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.