Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

17016

De ene voet voor de andere

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Diverse auteurs

Christelijk dagboekje

Cora van Dijk

28-02-2017

4 out of 5 stars

BESTEL

Recensie

Dit boekje staat vol met gedachten en gebeden voor de 40-dagentijd. Als basis is de reis van Dag Hammerskjöld gebruikt, een route door Lapland die hij te voet aflegde van 100 kilometer. Van deze reis staan mooie foto’s in het boekje. Op die route staan stenen met ‘uitspraken’ om over na te denken. Een aantal hiervan zijn weekteksten voor dit boekje, zoals: “Nederig en trots in geloof: dat wil zeggen leven naar het besef dat ik in God niets ben, maar dat God in mij is.”

Veertig dagen lang loop je als pelgrim door de teksten en gebeden van het boekje heen. Dalen en bergen, beken en meren, wegen en ongeschonden natuur, deze komen aan de orde in overdrachtelijke zin. Soms voelen we onszelf staan op de top van een berg met een prachtig uitzicht; dan weer op een weg zonder uitzicht. En het loopt allemaal uit op dat ene wonder: het lijden, sterven en het opstaan van onze Heiland Jezus Christus. Bij Hem is onze pelgrimsreis ten einde. We hebben ons thuis gevonden.

Het boekje is klein uitgevoerd, als een soort reisgidsje. Veertig dagen mag je je verdiepen in de weg die je mag gaan met God, je levensweg. Er werkten verschillende auteurs aan mee onder redactie van Christien Bos. Het is een gezamenlijke uitgave van Royal Jongbloed met de Oud-Katholieke kerk.

 

Jouw waardering

Geef jouw waardering voor dit boek:

[Total: 1 Average: 2]

 

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.