Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

18087

Élégance

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Tessaro, Kathleen

Roman

Frea Kroese

12-07-2018

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Het boek Élégance van Genevieve Antoine Dariaux is de inspiratie voor deze roman, die dezelfde titel draagt. Louise Canova is een jonge Amerikaanse, getrouwd met een Londense acteur. Ze voelt zich waardeloos op allerlei gebied. Doordat Louise de vertelster is, maak je als lezer mee wat zij meemaakt. Langzamerhand leer je haar kennen door hoe ze reageert op gebeurtenissen en wat zij zich herinnert van haar gezin van herkomst. Af en toe zijn de gebeurtenissen of de reacties hilarisch, maar tegelijkertijd soms diep triest of op zijn minst ongelukkig.

De worstelingen die Louise in het leven heeft, maken het verhaal realistisch. Het zijn de worstelingen van ieder mens. Verantwoordelijkheid voor je eigen leven leren dragen, volwassen worden, het is niet een, twee, drie gedaan. We gaan soms door zeer teleurstellende of vernederende gebeurtenissen voor we daaruit opstaan om het leven op een krachtige manier aan te kunnen.

Gelukkig is daar de elegantie, op een prachtige manier uitgewerkt door Genevieve Dariaux. En bijna altijd tijdloos en helpend, bemoedigend en liefdevol. Als een muze komt zij op Louises pad. Elegantie is te verwerven en altijd aan te wenden. Dat is wat Louise leert. Maar toch is er nog veel meer dat ze opdoet en dat is, dat het iets van het hart is. Waardig zijn als een prinses is een houding van je hart. Zoals zo veel jonge vrouwen moet Louise dat leren zien en aanvaarden. Dat kan niemand alleen. Gelukkig zijn daar haar nieuwe huisgenoten, die een andere liefde laten zien. Een liefde die confronteert en hulp geeft.

Ontspannend, leerzaam en elegant. Dit boek is een verfrissend pareltje tussen de soms platvloerse non-romantische romans van deze tijd.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.