Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

18086

Hoe zit het met de ouderdom van de aarde

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Heugten, Gart-jan van

Themaboek schepping of evolutie

Diane Kooistra

10-07-2018

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Na een vrolijke inleiding neemt Gert-Jan je mee naar de kern van het verhaal rond het ontstaan van de aarde. Welke theorie klopt? Schepping of Evolutie? Hij heeft na zijn studie verschillende lezingen gegeven over deze vraag die veel mensen bezighoudt.

Hij begint te schrijven over hoe oud de aarde zou zijn en bekijkt daarna deze vraag door een Bijbelse bril. Dit boek vertelt over hoe mensen steeds meer ontdekten dat de aarde wel heel oud moest zijn, geologen, geschiedkundigen; daarnaast over een rotsvast geloof in het scheppingsverhaal uit de bijbel. Tot de achttiende eeuw dacht men nog dat de aarde 10.000 jaar oud was, inmiddels denken wetenschappers dat de aarde 4.54 miljoen jaar oud is. Het grote verschil is de factor tijd.

Gert-Jan maakt gebruik van aanwijzingen en laat je lekker puzzelen en nadenken. Je moet namelijk zelf ook aan het werk met enkele rekensommen en je wordt gestimuleerd om zelf na te denken over deze vraag. Het is dus geen boek dat hét antwoord geeft. Hij bekijkt de situatie vanuit verschillende kanten, geeft duidelijke uitleg. Hij maakt gebruik van kleine illustraties waardoor het lezen afgewisseld wordt door afbeeldingen zonder dat de rust van het boek verstoord wordt. Dit is een duidelijk boek dat goed bruikbaar is in tienergroepen in de kerk of op school waar de kinderen overspoeld worden met beweringen van anderen over onze aarde.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.