Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

18023

Dwars door het dak

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Oranje, Corien

Christelijk dagboek voor kinderen

Antoinette Schram

24-02-2018

5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Met dit dagboek kunnen kinderen in vier maanden tijd het evangelie van Markus uitpluizen. Voor elke dag zijn er maar een paar Bijbelverzen om te lezen en daarbij heeft Corien Oranje een verhaaltje geschreven dat elke keer weer verrast.

Dat komt soms door de kop die bij het verhaaltje staat waardoor je anders naar de bekende verhalen uit de Bijbel gaat kijken. Maar ook door de manier waarop Corien Oranje het Marcus evangelie duidelijk maakt voor kinderen. Ze doet het op een manier die kinderen zal aanspreken en waardoor ze meer met de verhalen van Jezus kunnen doen.

Verder staan er bij elke dag een vraag om over door te praten of over na te denken, een binnenkomer (in de vorm van een quiz, een opdracht, een link naar een filmpje of een andere tip die met het Bijbelverhaal te maken heeft). Tot slot staat er bij elke dag een gebed van één regel.

De combinatie van deze vier elementen maakt dit dagboekje erg aantrekkelijk om te lezen met kinderen in de basisschoolleeftijd (vanaf een jaar of 8).

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.