Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

18024

Dagboek voor leidinggevenden

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Bodegraven, Dick van

Christelijk dagboek voor leidinggevenden

Frea Kroese

26-02-2018

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

In de Bijbel kom je tal van teksten en geschiedenissen tegen die lessen voor leidinggevenden bevatten. Dit boek bevat meditaties over veel van deze teksten. Het is een dagboek boordevol inspirerende, wijze, Bijbelse overdenkingen voor leidinggevenden in organisaties, bedrijven en kerkelijke gemeentes.

Het boek is ingedeeld in 24 thema's die ook in de managementliteratuur voorkomen. Zo kun je voor de opening van een vergadering eenvoudig een Bijbelgedeelte vinden dat past bij een belangrijk agendapunt. De inhoudsopgave maakt het je gemakkelijk te zoeken naar een thema dat je aanspreekt; authentiek leiderschap bijvoorbeeld, of omgaan met macht, succes en falen, omgaan met conflicten of veranderingen, omgaan met weerstand, de valkuilen waar leidinggevenden mee te maken krijgen, de coaching van jonge leiders, vrouwen als leidinggevenden. Aan het eind van het boekje vind je de Bijbelteksten die gebruikt zijn op de volgorde waarin je ze in de Bijbel kunt vinden.

Elk stukje begint met een Bijbelvers, gevolgd door een meditatie. De overdenkingen worden afgesloten met een prikkelende vraag, (gebeds) opdracht of stelling. Het boekje is zowel te gebruiken voor persoonlijke stille tijd, als voor het openen van team- of kerkenraadsvergaderingen.

Dick van Bodegraven is leidinggevende bij Eleos, een landelijk werkende instelling voor gereformeerde geestelijke gezondheidszorg.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.