Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

18025

Tot het uiterste

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Kraus, Harry

Roman

Frea Kroese

02-03-2018

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Rebecca Jackson is doctor in de scheikunde en werkt in het laboratorium van het farmaceutisch concern van haar oom. Ze is bezig met het ontwikkelen van kunstbloed, wat nog niemand in de wereld echt gelukt is. Maar op het moment dat het verhaal begint, wordt ze tegen haar wil meegenomen door een arts in Kenia om haar te confronteren met de gevolgen van een test van een bepaald medicijn dat door het bedrijf is ontwikkeld. Deze confrontatie verandert haar kijk op de wereld, haar werkgever en zichzelf.
Eenmaal terug in Amerika, is ze vastbesloten om het proces van de ontwikkeling van kunstbloed af te maken, maar het wordt een ongelijke race tegen de klok. Terzelfder tijd wil ze haar over lijken gaande oom een halt toeroepen en komt haar oude schoolliefde na twintig jaar opduiken. Mooie ingrediënten voor een page-turner.

Dit boek wordt op het schutblad door een andere auteur een medische thriller genoemd en je zou het vanuit die hoek kunnen benaderen. Het is spannend en je wilt weten of het goed afloopt, maar er valt geen dode in de zin van een thriller. Het is realistischer dan dat en tegelijkertijd komt het boek tegemoet aan de romantiek doordat een oude driehoeksverhouding uit de middelbareschooltijd weer nieuw leven wordt ingeblazen. Tot het eind toe blijft het spannend. Heel leuk voor in de vakantie of een lui weekend.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.