Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

07001

Dichterbij

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Oudshoorn, Carolien

Geloofsopbouw

Kees van Baardewijk

21-02-2007

 

BESTEL

Recensie

GELOOF OPBOUWEN, GELOOF DELEN

Dat is een dankbare levensopdracht. Het is ook de ondertitel van een boekje 'Dichterbij' van Carolien Oudshoorn verschenen bij Buijten en Schipperheijn, Amsterdam. Het schitterend uitgegeven boekje bevat praktische vingerwijzingen en raadgevingen voor het leven van alledag, in de vorm van korte, puntige overdenkingen.

De schrijfster werd geraakt door oude Hebreeuwse teksten, een verzameling spreuken van bekende rabbi' s uit de eerste eeuwen van onze jaartelling, getiteld Pirqe Abot ('Uitspraken van de vaderen').

'Dichterbij" bevat dus spreuken, die sprekend lijken op teksten uit de Schrift. De schrijfster verbond er pakkende, puntige meditaties aan en gaf ook ermee verband houdende Bijbelteksten aan. Regelmatig komen we in deze publicatie schitterende natuurfoto' s tegen en of het niet op kan zijn er twaalf dubbele wenskaarten toegevoegd. Om te verzenden of uit te delen.

Het is een apart concept maar het leverde wel een boekje op dat heel waardevol is om jezelf of anderen cadeau te doen. Het geheel is verpakt in een stijlvol uitgevoerd doosje.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.