Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

07002

Wachten op de morgen

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Kingsbury, Karen

Christelijke roman

Saskia Schouten

09-03-2007

5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Als Hannah het bericht krijgt dat haar man en dochter bij een auto-ongeluk omgekomen zijn, wordt ze verscheurd door verdriet. Haar andere dochter Jenny overleeft het ongeluk, maar deze krijgt weinig aandacht van haar moeder omdat bij Hannah één emotie de boventoon voert: haat.

Het ongeluk is namelijk veroorzaakt door een dronken chauffeur en Hannah wordt beheerst door de gedachte om hem achter de tralies te krijgen. Ze keert God de rug toe en wordt actief in de organisatie 'moeders tegen dronken chauffeurs'. Dat slokt zoveel tijd op en hierdoor wordt Jenny emotioneel verwaarloosd. Jenny mist haar vader en zus heel erg en denkt dat haar moeder niet meer van haar houdt. Uiteindelijk besluit ze tot zelfmoord omdat ze bij haar vader en zus wil zijn. Op het nippertje wordt ze gered en door deze gebeurtenis doet Hannah iets wat ze sinds het ongeluk niet meer heeft gedaan.

Dit boek is heel indringend en levensecht geschreven. Het ongeluk, de gevoelens van Jenny en Hannah. Je ogen blijven niet droog als Hannah uiteindelijk de dronken chauffeur, die intussen tot geloof gekomen is, vergeeft.

Een echte aanrader!

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.