Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

17020

Dichterbij dan je denkt

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Musser, Elisabeth

Christelijke roman

Frea Kroese

14-03-2017

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Nans man is op een regenachtige vrijdagavond verongelukt. Na een aantal maanden opent ze de laptop van haar man en ontspint zich op FB een gesprek met een tiener, CC. CC wil graag een stuk schrijven over haar verre voorgeschiedenis. Nan leest het dagboek van een van de voorouders van CC, terwijl zij in haar eigen leven nieuwe dingen ontdekt over Stockton, die een goede advocaat was, een liefhebbende man en vader. Uiteindelijk wordt Nan de schrijfmentor voor CC, zodat zij een kans zal krijgen een goede opleiding te kunnen gaan volgen, ingeval haar paper wordt afgedrukt.

Er is iets aparts met CC en naarmate de vertrouwensband tussen Nan en CC groeit, komt Nan steeds meer over zowel zichzelf als haar man te weten. Op het moment dat Nan vermoedt dat haar man niet door een ongeluk aan zijn eind is gekomen, maar dat er opzet in het spel lijkt te zijn, komt de geschiedenis in een spannende stroomversnelling.

Het rouwproces van Nan heeft me geraakt. Boven op haar proces om haar verdriet te overleven, komt de confrontatie met een vreselijke werkelijkheid bijna te dichtbij voor deze nette advocatenmevrouw met lieve kleine dochters. Maar ook daarin is God dichterbij dan ze denkt. Het lied dat gezongen wordt in de kerk als zij en CC daar op enig moment de dienst meemaken, dringt daardoor nog dieper door:
Hoe ver ik ook afdwaal, U zoekt mij altijd weer.
Hoe ik ook twijfel. Uw liefde is achter mij, Heer,
en voor mij, rondom mij.
Ik kan U niet ontlopen
Ik kan U niet ontlopen.

Dit boek etaleert hoe diep het kwaad in onze maatschappij verscheurend en verslindend bezig is en tegelijkertijd laat het zien, dat God wil en kan redden.

 

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.