Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

20061

De zoektocht

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Berghuis, Wiesje

Tienerroman

Saskia Schouten

20-05-2020

3 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Deel 2 van Het mysterie van Ison

Roi kan Anne-Maé niet vergeten. Ze houden contact via WhatsApp maar op een gegeven moment krijgt Roi geen reactie meer. Hij begint zich zorgen te maken en raakt er steeds meer van overtuigd dat ze in gevaar is. Maar kan hij het maken om weer stiekem weg te lopen? Uiteindelijk neemt hij zijn moeder in vertrouwen.

De vader van Roi is erop tegen dat Roi de bijzondere steen (die hij in deel 1 gevonden heeft) bewaart. Hij wil hem absoluut niet meer in huis hebben. Hij gooit hem weg en Roi gaat hem ’s nachts zoeken. Hij wil hem koste wat kost terugvinden. Zal hem dat lukken?

Anne-Maé is van huis weggelopen omdat ze in gevaar is. Haar vader en broers hebben zich bij een terreurorganisatie aangesloten. Ze neemt het besluit om niet meer op de appjes van Roi te reageren. Hij moet blijven waar hij is, daar is hij veilig. Maar dan komt ze in een gevaarlijke situatie terecht…

Deel twee is minstens zo spannend als het eerste deel, maar dit deel vind ik ook niet geschikt voor kinderen van tien. Termen als: ‘geveinsde waardigheid’, lijken me moeilijk te begrijpen. Dit boek heeft een open einde en dat vind ik nogal aangrijpend voor deze leeftijdsgroep. Maar het zorgt er wel voor dat je zo gauw mogelijk aan het derde deel wilt beginnen.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.