Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

20062

De steendragers

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Berghuis, Wiesje

Tienerroman

Saskia Schouten

22-05-2020

3 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Deel 3 van Het mysterie van Ison

Vanwege Rois kostbare steen is zijn vader vertrokken. Hij is erop tegen dat Roi die steen in bezit heeft. Om die reden overweegt Roi om de steen weg te doen. Maar daar is zijn vriendin Anne-Maé fel op tegen. De steen heeft hem immers meermalen door moeilijkheden heen geholpen? Roi luistert naar haar en ze besluiten om samen de betekenis van de steen te zoeken.

Met een groep gaan ze op wintersportvakantie. Dan raken ze verdwaald in een sneeuwstorm waardoor ze David ontmoeten. Hij blijkt net als Roi ook een steendrager te zijn. Roi en Anne-Maé gaan met hem een spannend avontuur aan. Ze ontmoeten nog meer steendragers maar krijgen ook te maken met steenhaters…

Dit derde deel is een spannende parabel. Het christelijke aspect komt hier meer in naar voren dan in de voorgaande delen. In het stuk over steendragers en steenhaters is de christenvervolging te herkennen. Maar ook in dit deel staan verschillende termen die ik niet geschikt vind voor deze leeftijdsgroep o.a. : Roi en Anne-Maé worden een ‘liefdespaar’ genoemd. Verschillende plaatsnamen zijn anagrammen. Ison is Sion, Majulezer is Jeruzalem. Op de bijgeleverde kaart van het fictieve land staan meer anagrammen. Ik weet niet wat de bedoeling is van de anagrammen van Galaten, Goliath, kennis, bron en trotser, want die komen niet in het verhaal voor. Maar leuk voor de jonge lezers is om te puzzelen wat al die plaatsnamen betekenen.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.