Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

14035

14035

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Berg, Marinus van denMooij, Eva de

Inspiratie en zingeving

Cora van Dijk

27-03-2014

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Wat kan luisteren betekenen voor mensen? Vooral over deze vraag gaat dit boekje. In korte hoofdstukken komen verschillende aspecten van luisteren aan de orde. De vreugde van luisteren is vertrouwen geven, achter de woorden van de ander kijken, niet oppervlakkig mee kletsen. Luisteren betekent jezelf openstellen voor anderen, de tijd voor hen nemen. Maar ook is er een hoofdstuk over luisteren naar je lichaam. Zo komen veel aspecten van luisteren voorbij in dit bijna filosofische boekje.

Om te lezen en te luisteren staat na elk hoofdstuk een gedicht of lied. De liederen staan op de cd die bijgevoegd is. Rustige, inspirerende muziek die je aan het nadenken zet over de teksten. Eva de Mooij licht in het boekje de liederen kort toe.

Een mooi project van Marinus van den Berg en Eva de Mooij. Alles sluit naadloos op elkaar aan, soms is een hoofdstuk opbouwend, soms verrassend. De liederen en gedichten zijn aan de ene kant liefelijk, aan de andere kant confronterend. Zoals op de achterzijde staat: een bundel voor wie privé of in zijn werk inspiratie kan gebruiken om echt naar de ander te luisteren. Ik vind het een geslaagd project. De vorm van het boekje (ietwat groter dan een CD) met het slappe kaft is iets minder geslaagd. De inhoud verdient het om een mooie buitenkant te hebben.

 

Jouw waardering

Geef jouw waardering voor dit boek:

[Total: 0 Average: 0]

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.