Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

202469

De verdwenen koning

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Stephen van der Leij

avonturenroman voorlezen samenlezen

Frea Kroese

21-02-2023

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Sem, Noah en Loes, ze zijn 11, 10 en 8 jaar oud, wacht een super saaie zomervakantie, want een van hun grootouders is overleden en hun ouders Kris en Sophie willen graag in de buurt van de andere grootouder blijven, die nu alleen is achtergebleven. Ze besluiten daarom om niet te ver met de camper op vakantie te gaan. Het is al op de negende dag van deze regenachtige vakantie dat ze zelfs overwegen om maar weer naar huis terug te gaan. Kris, die nog steeds verdrietig is en intussen behoorlijk moe, zit er bijna doorheen. Hij schrijft aan verdrietige brief aan God, vlak voordat hij gaat slapen. Die brief verandert alles. Het gezin komt in een episch avontuur terecht en stuk voor stuk moeten de gezinsleden moeilijke besluiten nemen en eigen problemen onder ogen zien.

Natuurlijk is dit boek spannend, soms bijna te spannend om te lezen. Of je nu kind bent of ouder of veel ouder. Als ouder van kinderen kun je het samen lezen of voorlezen. Er staan ook mooie vragen achter in het boek voor ouders die het met hun kinderen willen lezen.

Het bijzondere aan het boek is, dat je niet weet hoe het avontuur zal verlopen als je de keuzes die aan het eind van sommige hoofdstukken staan door je kind laat maken. Zo kun je meer keren het boek lezen en verschillende avonturen beleven. Zo blijft het een uitdaging om dit boek samen in het gezin te lezen. Het is een boek om meer keren te lezen, want met een keer kan het zo maar zijn dat sommige dingen je gewoon ontgaan of je de functie van iets in een verhaal niet pakt. Het boek heeft wel wat weg van de verhalen van Narnia, met dit verschil dat de kinderen in dit boek samen met hun ouders op weg zijn in het avontuur. In het levensavontuur heb je elkaar hard nodig. Dat is het prachtige aan dit boek. De volwassenen in dit boek zijn misschien zelfs minder ‘gearriveerd’ dan hun kinderen.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.