Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

202468

Samen

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Greetje van den Berg

roman

Lodewijk Ivo Crijns

21-02-2023

5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Saskia Schouten

Dit is het tweede deel van Het duet van het zwijgen. Gerben is (nog niet officieel) gescheiden van zijn narcistische vrouw Heleen. Hij zit psychisch helemaal in de knoop, mede door zijn jeugdtrauma. Heleen trok zijn dochter Cato voor ten opzichte van haar tweelingzusje Fay. Ook nu blijft ze dat doen door Cato te appen en te vragen of ze bij haar langs wil komen. Ze geeft het meisje geld. Cato durft dat niet tegen Gerben te zeggen.

Gerben komt in contact met Alma, een vertegenwoordigster van de bouwmarkt waar hij leiding aan geeft.  Alma zoekt toenadering. Ze komen in gesprek en begrijpen elkaar, mede doordat Alma een zwaar verlies geleden heeft.

Op een boeiende, indringende manier wordt het innerlijk van Gerben en zijn dochters beschreven. Het wordt duidelijk hoe vreselijk de gevolgen van narcisme zijn voor degenen die ermee te maken krijgen.

Door dit boek en deel 1 te lezen, leer je de kenmerken van narcisme goed kennen.

Lodewijk Crijns

Het tweede deel van het duet van het zwijgen, een vervolg op de roman Alleen. Dit vervolg is net zo goed geschreven als “Alleen”. Het gaat over het leven van Gerben, zoals dat verdergaat na zijn scheiding van Heleen, zijn tweede vrouw. Hij probeert voorzichtig een nieuwe liefde te leren kennen, Alma.  Op een psychologisch zeer duidelijke manier wordt het morbide narcistische karakter beschreven van Heleen, leugens, bedriegen en het zwartmaken van anderen. Wederom een aanrader om te lezen.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.