Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

13061

De reizigers

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Hunt, Angela

Christelijke roman

Saskia Schouten

26-08-2013

3.5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Als Jacob gestorven is en zijn zonen en de zonen van Jozef gezegend heeft, ontstaat er een rivaliteit tussen Jozefs zonen, Manasse en EfraÏm. Manasse is ervan overtuigd dat de familie terug moet keren naar Kanaän. EfraÏm en Jozef denken daar anders over maar Manasse zegt dat hij Gods stem heeft gehoord en daaraan moet gehoorzamen.

Manasse is verliefd op de blinde harpiste Jendayi, een slavin van de farao. Jendayi echter, denkt dat EfraÏm van haar houdt omdat hij haar een keer gekust heeft. Zij heeft geen liefde in haar leven gekend en verlangt ernaar om bemind te worden. Manasse rekruteert mensen om Kanaän binnen te trekken maar dat resulteert in een veldslag die veel mensen het leven kost. Manasse heeft hiermee het ongenoegen van de farao gewekt en dat heeft tot gevolg dat hij zijn leven niet meer zeker is.

Een roman over hoe het leven van Jozef en zijn familie zou kunnen zijn. Het overlijden van Jacob, het interessante hoofdstuk over het balsemen van zijn lichaam en de reis naar Kanaän om hem te begraven, zijn bijbelgetrouw. De rest is fictie, maar het leven in Egypte zoals het toen was, is realistisch beschreven.

 

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.