Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

15058

15058

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Bullinger, Dr. E.W.

Roman

Aritha Vermeulen

08-05-2015

4.5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Dr. E.W. Bullinger (1837-1913) was een rechtstreekse nakomeling van de Zwitsers Hervormer J. Heinrich Bullinger. Hij was een Anglicaanse geestelijke. Toen hij klaar was met zijn studie werd er van hem gezegd dat hij een betrouwbare geleerde van het Grieks was met de beheersing van het Hebreeuws die slechts door enkelen geëvenaard werd. Hij ontving de titel ‘Doctor of Divinity’ in 1881. Deze informatie maakte me nieuwsgierig naar dit boek, dat ik ter recensie toegestuurd kreeg: De Koorleider. Studies in de psalmen en hun titels.

Dit boek is een vertaling is van het in 1908 verschenen boek: The Chief Musican – or, Studies in the Psalms, and their titles.

Inhoud
Dit boek is zo rijk van inhoud. Het bestaat uit vier delen, die elk weer bestaan uit talloze kleinere hoofdstukken.
1.    De psalmtitels
2.    Bijzondere woorden in de tekst – Higgajon en Sela
3.    De liederen van de treden ( Pelgrimsliederen, opgangsliederen)
4.    De vijftien ‘liederen van de treden’ – Structuren en nadere uitleg
De Psalmen in de Bijbel bevatten allerlei aanwijzingen en omschrijvingen in hun opschriften, waar wij vaak niets van snappen. Zelfs in de gangbare Bijbelvertalingen wordt daar soms verkeerd mee omgegaan. Dit boek staat boordevol informatie over hoe het er eigenlijk staat. Ook legt de auteur heel breedvoerig en helder uit wat de muzikale termen te beteken hebben in de titels. Vaak hebben ze helemaal niets met muziek te maken.

Wat ik ervan vind
Dit boek is zo mooi. Ik ontdek heel veel dingen, die ik absoluut niet wist. Het is verrijkend voor mijn persoonlijk geloofsleven. Ik lees het in mijn stille tijd, als een soort Bijbelstudie.

Warm aanbevolen    
Dit boek beveel ik van harte aan. Ik denk aan studenten theologie, voorgangers en kerkenraadsleden. Verder aan iedereen die graag een psalm leest.

 

Jouw waardering

Geef jouw waardering voor dit boek:

[Total: 0 Average: 0]

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.