Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

20047

De jongen, de mol, de vos en het paard

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Mackesy, Charlie

Prentenboek

Antoinette Schram

17-04-2020

5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

De jongen, de mol, de vos en het paard is een prentenboek voor jong en oud. Charlie Mackesy hield zelf niet van lezen en heeft de tekeningen nodig als rustpunt om verder in een verhaal te komen. Nu heeft hij een boek gemaakt van een jongen die op weg is naar huis en intussen een aantal dieren tegenkomt. Ze moeten door de wildernis en een storm, beelden voor het leven en ondertussen bevragen ze elkaar over de zin van het leven.

Dit levert prachtige platen op die je zou willen ophangen met teksten als: ‘Ik vraag mij af of er een school is waar je kunt afleren’. Een zin en een tekening maken het een rustgevend boek. Er zijn niet veel woorden nodig en soms vertellen de tekeningen een verhaal waar geen woorden voor zijn. De jongen en de dieren hebben allemaal een eigen karakter en inbreng en dat maakt dat lezers zich in ieder van hen kan herkennen. Het paard zegt wijze dingen zoals: “Iedereen is een beetje bang, maar we zijn minder bang als we samen zijn”. Het boek laat zien hoe liefde en vriendschap ‘thuis’ komen is. Het is een boek om cadeau te doen, om steeds weer opnieuw op te pakken en te ontdekken welk gedeelte je die dag nodig hebt als medicijn. De tekst is vertaald door Arthur Japin.

Op dit moment heeft boekhandel Van Rietschoten een sympathieke actie. Voor elk exemplaar van het boek dat wordt verkocht, gaat er ook een exemplaar naar een hulpverlener in het Maasstad ziekenhuis. Dit boek kan juist in deze tijd voor hen een bemoediging betekenen. De bestelknop gaat dan ook naar deze boekhandel.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.