Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

20046

Verkeerd spoor

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Ruiter, Arie de

Historische roman

Ina Snijders

14-04-2020

3 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Dit verhaal baseert zich op een waargebeurde geschiedenis uit het begin van de twintigste eeuw, die nooit opgehelderd is. Het hoe en waarom van de moord is altijd een vraag gebleven.

Het verhaal begint in Vlaanderen, in de Eerste Wereldoorlog, waar Luc en zijn moeder, na de brute moord op enkele familieleden, zich gedwongen voelen om te vluchten en zij kiezen in dit geval voor Nederland. In het gemoedelijke dorpje, in de buurt van Gorcum, waar ze gaan wonen, hebben ze veel moeite om te wennen aan het Nederlandse leven. Dan wordt er een vermoorde spoorwegbeambte gevonden en ondanks speurwerk met ook een "slechte politiefunctionaris", komt er geen schot in de zaak. Wel hebben er twee onschuldige mensen jaren achter slot en grendel gezeten.

Dit boek laat zien, dat een slechte daad altijd blijft doorwerken in je gemoedsgesteldheid en invloed heeft op je verdere leven. Ik vind het vooral een interessante inkijk geven, hoe het leven in het eerste deel van de twintigste eeuw zich afspeelde, ben toch wel blij om in deze tijd te leven. Zou het geschetste verhaal in dit boek werkelijk zo gebeurd kunnen zijn?

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.